Behöver du hemtelefon?

Fast telefon är något som de flesta av oss har hemma. Men behövs det egentligen? Eller har vi det enbart av gammal vana? Beroende på hur dina telefonvanor och din familjesituation ser ut kan du spara ganska stora summor på att helt slopa den fasta hemtelefonin.

Idag kostar ett fastprisabonnemang för mobiltelefoni ca 400kr. Då kan du i princip ringa obegränsat. Hemtelefoni kostar ca 70kr +teletaxa i månaden. Ta det och lägg på det på den kostnad du redan har för mobiltelefoni idag och jag tror att du i många fall kommer över de 400kr ett fastpris-abonnemang kostar.

För att du ska kunna göra en riktig prisjämförelse måste du självklart ha tillgång till bättre data och exakta siffror för att kunna få fram en exakt kalkyl, men jag är övertygad om att det finns många som skulle kunna spara åtskilliga kronor på att avsluta sin fasta telefoni.

Sedan finns det självklart gånger då hemtelefoni är både nödvändigt och bra. Om ni är många i hushållt är kostnaden per person betydligt lägre, eller om ni har yngre barn hemma som inte kan hantera en mobiltelefon. Men för många kan det alltså vara smart att avsluta hemtelefonin, fundera på det!